Sport és szabadidő szakosztály

A nyáron megalakult sakk szakág szeptemberben kezdte meg működését. A Királysakk egyesülettel közösen tartjuk edzéseinket, hétfőn és csütörtökön Dunaújvárosban az MMK 105-ös termében 16-19 óráig. Pénteken csak a rácalmási gyerekeknek a focipálya tárgyalójában 16-18 óráig.

Nyolc versenyző leigazolt az egyesülethez. Ők rendszeresen fizetik a tagdíjat.

NB-II-es csapatunk 4 fordulón van túl. Két idegenbeli és két hazai mérkőzést játszottunk. Jelenleg 8. helyen állunk.

Megyei I. osztályban 2 forduló után két győzelemmel az 1. helyen állunk.

Megyei gyermek csapatbajnokságban eddíg egy forduló volt, amit magabiztosan nyertek gyerekeink.

A Fejér Megyei versenysorozaton szereplő játékosaink remekül szerepeltek ebben az évben is. A lehetséges 27 serlegből 10-et hoztunk el.

Kezdők között:
1. Endrész Nimród
2. Bálint Botond

II. korcsoport:
1. Tamási Levente
2. Tóth Noel
Lány:
2. Milek Petra
3. Marosi Dóra

III. korcsoport:
1. Krizsán Balázs
Lány:
1. Krizsán Krisztina
3. Molnár Kiara

Felnőtt:
2. Horváth József

Megrendeztük a Rácalmás kupa sakkversenyt, melyen 79 sakkozó ült a pepita táblák mögé.

Részt vettünk Fehérváron a szokásos nemzetközi versenyen, ahol Katona Ferenc 9. helyen végzett és ezzel a legjobb Fejér megyei lett.

Mikulás kupa házi versenyt szerveztünk, ahol a szülőket is vendégül láttuk.

Megyei CsB és gyermek CsB

Megyei CsB és gyermek CsB Megyei CsB és gyermek CsB

Rácalmás kupa

Rácalmás kupa Rácalmás kupa Rácalmás kupa Rácalmás kupa

A tavalyi évben 28 fős létszámmal tevékenykedett a szakosztályunk, ami az idei évben sem változott. Számtalan versenyen vettünk részt az idényben. Az íjász versenyeknek több stílusa van. 3D-s, itt a vadászatot imitáljuk gumi állatokra az erdőben. Terep íjászat, itt céltáblára kell lőni terepen. Pálya íjászat, itt szintén céltáblára kell lőni, de egy focipályán. Egyedül ez a szakág szerepel az olimpián. Aztán van a lovas íjászat és a futás íjászat. Ezek annyira speciális felkészülést igényelnek, hogy a mi versenyzőink nem járnak ezekre a versenyekre.  Az idei évben sikerült ismét kiemelkedő eredményeket elérni. A DDR- régiós sorozatban, mely öt fordulóból állt, három bajnokunk lett. Szendrey Lili, Koszti Levente és Szlanyinka Pál. Történelmi terem OB-n országos bajnok lett Pataki Ferenc. A terep GP sorozatban első helyezést ért el Steiner Lajos.  Nyugodtan kijelenthetjük, hogy szinte nincs verseny Vajkos dobogós nélkül.

Tavalyi évben három versenyt rendeztünk Rácalmáson. Egy teremversenyt március elején, majd áprilisban és szeptemberben a Nagyszigeten 3D-s versenyt. Igen sikeres volt mindhárom. Szeretnek az íjászok hozzánk jönni. Csodálják településünket, a Kúriát, a szigetet és dicsérik a rendezést, a vendéglátást.

2020-ban két verseny rendezését tervezzük, áprilisban és szeptemberben a megszokott helyszínen.

Íjászaink szívesen tesznek eleget olyan felkéréseknek, hogy tartsunk bemutatót az embereknek, ahol kipróbálhatják ezt a gyönyörű sportot. Hamburger Hungária Kft. családi napján és a városnapon évek óta ott vagyunk.

Az idei évben két világbajnokságot is rendeznek hazánkban.  Augusztus második hetében Szekszárdon lesz az IAA 3D-s, majd rá egy hétre Tatán a Történelmi VB. Sokan szeretnének részt venni ezeken a versenyeken, viszont a nevezési díj kb 170 euró fejenként. Ezért is lenne nagy szükség az önkormányzati támogatásra, hogy minél több versenyzőt tudjunk segíteni az indulásban.

Szakosztályunk tagjai a versenyek nevezési díját, az útiköltséget, a felszerelést saját költségből finanszírozzák. Egy évre lebontva ez igen súlyos összeg és vannak olyan családok, ahol hárman versenyeznek. Ezért is köszönjük az Önkormánzat és a Rácalmás SE vezetésének a támogatását, mivel így legalább a vesszőfogókat és a célokat meg tudjuk vásárolni.

Szeretnénk erre az évre a VB indulás miatt 800000 Ft, azaz nyolcszázezer forint támogatást kérni.

Köszönettel: Tóth Csaba

Sport és szabadidő Szakosztály

Szakosztályvezető: Erős István

Telefonszám: +36 30 / 298-6980

E-mail cím: animoeros@tolna.net