Sportegyesület

Rácalmás Sportegyesület

Bemutatkozás

Sportegyesületünk 1991-ben alakult újjá, néhány sportszerető, elsősorban a labdarúgásért rajongó és azért tenni is hajlandó helybeli kezdeményezésére. A megalakuláskor Rácalmás-Kulcs REÁL COOP SE volt az egyesület bejegyzett neve tekintettel arra, hogy akkor a két település még egy volt. Az Önkormányzat használatba adta az egyesületnek a hosszú ideje kihasználatlan sporttelepét a libalegelő szerű focipályával és a hozzá tartozó lepusztult öltöző épülettel. A dolog jól beindult, működött és egyre több fiatal focizott az egyesület keretein belül, és az eredmények sem maradtak el.

A sporttelepet sok támogatás és társadalmi munka révén olyan szintre sikerült feljavítani, hogy megfeleljen az alapvető elvárásoknak. Ezt látva a település Önkormányzata anyagiakban is egyre nagyobb mértékben járult hozzá az egyesület működtetéséhez.

2000-ben kérésre az egyesület közhasznú szervezet minősítést kapott, melyet a Fejér Megyei Bíróság végzése állapított meg. A dolog nem állt meg a labdarúgásnál. Kiderült, hogy vannak a településen a kézilabdát legalább annyira szertő, hozzáértő és tettre kész emberek, akik előálltak a javaslattal, hogy a sportegyesület kebelén belül legyen kézilabda szakosztály is. És lett. Az általános iskolai kézilabda oktatás bázisán megalakult a kézilabda szakosztály, mindjárt fiú és lány szakágban is, nagyban bővítve a helyben sportoló fiatalok számát. A feltételeket az iskolai tornaterem és a sporttelepen létrehozott bitumenes pálya biztosították. A sportágak sorát a sakk szakosztály folytatta, felismerve, hogy ezen sport iránt is megvan a fiatalokban az érdeklődés. Eredményes munka folyik e sportágban is.

2007-ben újabb sportág megszállottjai jelentkeztek az igénnyel, hogy szakosztályként működnének a sportegyesület égisze alatt, az evezőssport. Az egyesület Küldöttgyűlése döntött és kihasználva a Duna adta lehetőségeket megszületett a Vízi- és Szabadidősport Szakosztály. Sportegyesületünk tagja a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek.

Napjainkban közel kettőszáz tag és alkalmi sportolni vágyó óvodás kortól a senior/öregfiú korig vesz részt a sportegyesület, közvetve pedig a város Önkormányzata nyújtotta lehetőségeket kihasználva edzéseken és versenyeken.

Reméljük honlapunk jó eszköz arra, hogy a RÁCALMÁS SPORTEGYESÜLET-ről az érdeklődők mindent megtudjanak amire kíváncsiak, vagy legalább segít elérni azokat, akik a kérdéseket érdemben meg tudják válaszolni.

Kellemes böngészést kívánunk az elnökség nevében:

Erős István
elnök