Kézilabda szakosztály

Szakosztályunkban az előző szezonhoz hasonlóan a női és férfi felnőtt csapatok mellett szakképzett edzők irányításával négy fiú és két lány utánpótlás csapatot indítottunk az MKSZ által szervezett bajnokságokban.

Felnőtt női csapatunk az előző évi tizenegyedik helyről egy előkelőbb bajnoki helyezés elérését tűzte ki célul. A csapatba beépített utánpótlás korú és a rutinosabb játékosok alkotta csapat szereplése jobban sikerült. Három győzelem mellett, a közvetlen riválisokkal játszott szoros és nagyobb arányú vereségeknek köszönhetően együttesünk a tabella 6. helyén fejezte be ősszel a bajnokságot, két ponttal lemaradva a 4. helytől.

Az őszi szezonban szerzett tapasztalatokat felhasználva a csapat nagy lelkesedéssel vág bele a tavaszi szezonba.

A felnőtt férfiak az előző évi 3. hely megszerzése után most is az 1-3. helyet célozták meg. A nehéz monoton alapozás közben magasabb osztályban szereplő csapatokkal lejátszott felkészülési mérkőzéseken fegyelmezettebbé és összeszokottabbá változott a csapat játéka. A csapat felgyorsult támadójátéka és kemény védekezése sokszor megoldhatatlan feladat elé állították az ellenfeleket.

A bajnokság őszi idénye nagyon izgalmasan alakult, az első négy csapat 13, az 5-6. csapatok 11 ponttal állnak. Egyetlen fájó, nagyon szoros vereség miatt a csapat a 6. helyen áll, de akár második is lehetett volna. A kiegyensúlyozott küzdelem, a két pontos lemaradás az első helytől ösztönzi a csapatot a minél jobb tavaszi szereplésre.

Utánpótlás csapataink közül az első alkalommal elindított U15-ös csapatunk rapszodikus szereplést produkált. Bravúros győzelmek és váratlan vereségek miatt nem sikerült a kitűzött cél elérése. A gyerekek a hatodik helyen végeztek, így a tavaszi szezont az összevont E-F csoportok alsó házában folytatják. A mérkőzésszámok, és a szorosabb eredmények miatt kiélezettebb küzdelmekre kényszerülhetnek, ami szolgálja fejlődésüket.

Az U-14 fiúk a korábbi U12-ből léptek előre két korosztályt, amit egy tanulóévnek szántunk, hogy a csapat edződjön, szokja a légkört, illetve megtartsuk idősebb gyerekeinket is. Az őszi szezont a hatodik helyen zárták.

Az U-15 lánycsapat nagyot küzdve próbálta felvenni a versenyt magasabb osztályban szereplő klubok utánpótlásával, ami sajnos nem sikerült maradéktalanul, a tavaszi szezonban többet várunk a lányoktól.

A kisiskolás bajnokságban szereplő fiú és lány csapataink a várakozásunknak megfelelően játszották végig a bajnokságot, a kezdeti megilletődöttség után akár a fiú, akár a lány csapatok bátrabban, szervezettebben játszottak. Nagy volt a különbség az őszi szezon eleje és a vége között. Ezek a korosztályok, akik már a megépült csarnokban kezdték meg a munkát, folyamatosan kiváló körülmények között, mind létszámban, mind hozzáállásban a helyén vannak, a szülőktől is megfelelő támogatás kapunk, a sikeresebb szerepléshez.

A legkisebb 7-8 éveseink végig dolgozták az őszi szezont, ők a bajnokság tavaszi idényébe fognak bekapcsolódni. Kiemelt figyelmet fordítunk a jelenleg óvodás szivacsosainkra, akik nagyon szép létszámban, játékosan ismerkednek a szivacskézilabda világával, felkészült edzőnk irányításával, akiket ősztől át szeretnénk venni, és azonnal versenyeztetni.

A 2018 augusztus végén átadott új Sportcsarnokban, kiváló körülmények között edzhettek játékosaink. Minden feltétel adott volt ahhoz, hogy csapataink eredményesen készülhettek fel a bajnoki mérkőzéseikre.

Új szakmai irányt hozunk be a kisiskolás csapataink munkájába, a megszokott edzésszám mellé plusz koordinációs, erőnléti edzést tartunk nekik, külső szakember bevonásával.

Sportágválasztó, toborzó rendezvényt szerveztünk, és szervezünk a jövőben is, annak érdekében, hogy minél több gyermeket fordítsunk a kézilabda irányába, ennek köszönhetően bővüljenek lehetőségeink a kiválasztásra.

A megfelelő anyagi körülményeknek köszönhetően, minden csapatunk az életkoruknak megfelelő edzésszámban dolgozik, a kis korosztályaink megfelelő létszámban, időben tudják elkezdeni a minőségi munkát, ettől a szakosztály sikereket, és a sportolói létszám emelkedését várja. Terveink között szerepel egy képzőközpont kialakítása, együttműködve a helyi és a környékbéli iskolákkal.

Köszönjük az Önkormányzat részéről nyújtott támogatásokat és reméljük, hogy erre a következő szezonban is számíthatunk.

Kézilabda Szakosztály

Szakosztályvezető: Miss István

Telefonszám: +36 30 / 235-5897

E-mail cím: istvan.miss@gmail.com

Ferling BernadettFerling Bernadett

Szakmai vezető, edző

Ferling Bernadett vagyok, a Dunaújváros és a Magyar Női Kézilabda Válogatott egykori játékosa. Sportkarrierem során nagyon sok rendkívüli dologban volt részem. A Dunaújvárossal megnyertünk mindent, amit egy klubcsapat megnyerhet, van amit többször is. 😊
A válogatottal a világbajnoki ezüstérem a legértékesebb, de a legjobb élmények mégis az Olimpiákhoz kötődnek. 2004-Athén és 2008-Peking az a két helyszín, ahol valóra váltak azok az álmaim, amikért még Tatabányán gyermekként elkezdtem kézilabdázni. Rengeteget dolgoztam érte, de minden edzés megérte.
2012-ben Gáspár Gabival közösen elindítottuk a labdás mozgásfejlesztő programunkat óvodások számára, amit LabdaBanda Sportegyesület néven szerencsére már sokan ismernek. A gyerekek örömmel jönnek hozzánk, mi pedig nagy szeretettel foglalkozunk velük. Nem véletlen, hogy lányaink Virág és Szonja is itt szerették meg a kézilabdát.
A pályafutásom befejezése után tudtam, hogy nem szeretnék a sporttól elszakadni, de már akkor is a sport-rehabilitáció, és a kézilabdás erőnléti edzés területei érdekeltek igazán. Kézilabda edzői végzettségem megszerzése után elvégeztem egy sport-rehabilitációs mesterképzést, és a Magyar Kézilabda Szövetség által akkreditált „Kézilabda erőnléti edző” tanfolyamot.
Most viszont egy igazán érdekes, izgalmas és számomra nagyon fontos dologba vágunk bele. A Rácalmás Se kötelékében dolgozó edzők és az itt kézilabdázó gyerekek szakmai munkáját fogom irányítani. 15 éve élünk családommal Rácalmáson, úgy éreztem, éppen itt az ideje, hogy én is részese legyek a Rácalmási Kézilabda Szakosztály további fejlődésének. Az élsportban szerzett tapasztalataimat beépítve magas minőségű munkát követelek meg mind az edzőktől mind a sportoló gyermekektől. Szakmai vezetőként, minden korosztályban speciális edzéseket is megtartva szeretném-szeretnénk elérni, hogy egyre több gyermek próbálja ki ezt a remek sportágat!
Edzőként a legfőbb dolgunk, hogy megszerettessük a gyermekekkel a kézilabdát, és igazi sportembereket neveljünk belőlük! Várunk benneteket nagy szeretettel!!

Baranyai ErzsébetBaranyi Erzsébet

Edző

 

 

 

 

 

 

Boromiszáné Gelencsér Erika

Edző

Boromiszáné Gelencsér Erika vagyok, Rácalmáson élek a családommal és van két kisfiam!
2004-ben végeztem az Egri Tanárképző Főiskola a testnevelő tanári szakán, ahol a diploma megszerzésével párhuzamosan “C” licences kézilabda edzői papírt is szereztem. A főiskola előtt csak a Dunaferr serdülő illetve ifi csapatát erősítettem a főiskolán pedig az iskola NBII-es csapatában szerepeltem 4 évig!
13 évig tanítottam Nagyvenyimen és hobbi szinten edzősködtem az iskolában. Legnagyobb örömömre sikerült a 2018/19-es tanévet már a Rácalmási Általános iskolában kezdenem! Januártól bekapcsolódtam az egyesület életébe, amit nagy örömmel csinálok, hiszen nagyon szeretem a gyerekeket!
Nagy szeretettel várom a sportolni váró gyerekeket és igyekszem rengeteg pozitív élménnyel megtölteni a mindennapjaikat!

Fazekas KrisztinaFazekas Krisztina

Edző

Fazekas Krisztina vagyok 13 éve élek Rácalmáson 3 gyermekemmel és párommal!
10 éves koromban kezdtem el kézilabdázni Dunaújvárosban és 40 éves koromig aktív maradtam.
9 éve az óvodában labdás foglalkozásokat kezdtem el tartani a legkisebbeknek.
Az egyesület támogatásával 2017-ben végeztem el a kézilabda sportedzői tanfolyamot.
Szeretném ezt az élet érzést, a kézilabda szeretetét átadni minél több gyermeknek.

Kiss JózsefnéKiss Józsefné

Edző

 

 

 

 

Nógrádi SándorNógrádi Sándor

Edző

1972-ben a Dunaújvárosi Volán csapatánál kezdtem az edzői munkámat és 1985-ig az utánpótlás csapat mellett dolgoztam.
1985-ben a Dunaújvárosi Kohász serdülő csapatának lettem az edzője.
1987-ben a Vasvári iskola csapatával megnyertük az úttörőolimpiai bajnokságot.
1990-ben megalapítottam a Rácalmás SE kézilabda szakosztályát ahol a férfi felnőtt csapat mellett az utánpótlás csapatok megszervezésével foglalkoztam .
1991-92-es és az 1992-93-as bajnokságban az NB II Déli csoportjában játszott felnőtt férfi csapat edzője voltam.
2010 óta szakosztályvezetőként és edzőként dolgozom a Rácalmás SE utánpótlás csapatai mellett.

Sánta DóraSánta Dóra

Edző

Nagyatádon születtem, ahol sportiskolába jártam, így ismerkedtem meg a kézilabdával is. Már gyermekkoromban versenyszerűen sportoltam, fiatalon volt lehetőségem felnőttek között kézilabdázni NB1/B-ben. A sport által kerültem Dunaújvárosba 14 évesen. Itt kezdtem meg középiskolai tanulmányaimat, majd érettségi után felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetemre, ahol megszereztem testnevelő-edző diplomámat, valamint C licenszt szereztem a Perfekt Gazdasági Zrt. által Veszprémben. A kézilabda végig kísért egészen 20 éves koromig játékosként. Volt szerencsém megtapasztalni, milyen egy NB1-es csapatban játszani, azonban egy gerincműtétet követően abbahagytam az élsportot az egészségemet előtérbe helyezve. Ezután kezdtem el gyerekekkel foglalkozni. Első csapatom a DAC-nál volt, ahol U8-U9-es utánpótlásedzőként tevékenykedtem, majd a DKKA-hoz kerültem, ahol 4 éven keresztül dolgoztam több korosztállyal.
Jelenleg testnevelő tanárként dolgozom a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolában, ahol 6. évfolyamos gyerekeknek vagyok az osztályfőnöke is egyben. Tanulmányaimat is folytattam, másodéves hallgató vagyok a Pécsi Tudományegyetem Rekreáció mesterszakon. Célom, hogy elvégezzem mindezek mellett a testnevelő tanári mesterképzést, valamint a B licenszt is szeretném a közeljövőben megszerezni, tudásomat bővíteni.

Somogyi SzabolcsSomogyi Szabolcs

Edző

 

 

 

 

Tóth TamásTóth Tamás

Edző

Tóth Tamás vagyok, a kézilabdával egészen kis korom óta foglalkozom, már általános iskola alsó tagozata óta. Először tömegsportként kezdtem ismerkedni a labdával, majd ez a tevékenység a kézilabda irányába specializálódott. Általános iskolai éveim alatt az iskola keretein belül tanultam a kézilabdát, majd tettem egy kitérőt a Dunaferr Sport Egyesülethez is, de ez nem tartott sokáig ugyanis a barátok, és a remek közeg, ami a Rácalmási SE felnőtt csapatánál volt “hazahúzott”. Viszonylag korán 14-15 évesen már a megyei felnőttekkel küzdöttem a bajnoki címért. Az évek során rengeteg tapasztalatot sikerült szereznem idősebb csapattársaimtól, amit sokszor tudtam hasznosítani a magasabb osztályban is, mint ifi játékosként, mint felnőttként. Jelenleg a Rácalmás SE felnőtt csapatát erősítem játékosként, és utánpótlás edzőként szeretném megszerettetni, élményeket adni és továbbítani azt a tudást, amit én is kaptam a több mint húsz év alatt a kézilabda által a jövő generációinak.